fredag 29 mars 2013

Fromage

Har börjat den här påsken med att göra en ljusgul efterrätt, och eftersom det är långfredag och man ska hålla sig till enkel matlagning (nåja, skulle göra förr i alla fall) gjorde jag nåt ganska enkelt. Apelsinfromage. Rivet skal hoppade jag över för jag var för lat idag, annars ska man ha i det. 6 msk pressad saft, 2½ tsk gelatinpulver, 3 ägg (skilj vitan och gulan), 2 dl socker och 1½ dl grädde. Gelatinpulvret låter man svälla fem minuter i hälften av saften innan man löser det i vattenbad eller kör det i micron en stund. Sen vispar man först äggvitorna och så grädden. Sist vispar man äggulorna och sockret, rör ner skalet, saften och gelatinet, och så försiktigt ner med grädden och äggviteskummet. Sen är det bara att hälla upp i skålar, ställa in i kylen och vääänta på att det ska bli långfredagskväll. 
Glad påsk!


1 kommentar: