tisdag 13 januari 2015

33 timmar

Nej blåste bort gjorde vi inte även om den här Egon gjorde så gott den kunde. Däremot fick vi leva utan elektricitet i nästan 34 timmar. Är glad att vi inte bodde här i huset efter Gudrun då det inte var tal om timmar utan veckor. Såhär var alldeles lagom. Lyckades hålla huset någorlunda varmt, barnen tyckte det var jätteroligt och spännande, och de flesta varor i frysen överlevde. Lilla gasolköket fixade korv och kaffe, och vatten hade vi hela tiden. Ingen nöd på oss alltså. Men nog är det skönt nu när allt fungerar igen. Man blir visst lite bekväm av sig med åren.


6 kommentarer:

  1. Jasså Egon ställde till det så för er. Här klarade vi oss undan Egon. Men nog märker man hur bortskämda vi är när elen eller vattnet går bort. Nå ni överlevde och det är ju huvudsaken. Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant! Alla lever och huset fick inget träd över sig heller, det är verkligen huvudsaken. Ha det bra!

      Radera
  2. Egon var verkligen ingen snäll förbi passerande gäst. ;)
    Tur i oturen att det inte var kallare väder ute. Ni verkar ju dessutom vara en välutrustad familj som överlever bra med att leva lite primitivt utan el.
    Kan vara riktigt nyttigt ibland att påminnas om hur bortskämde vi är med att allt ska fungera och sen uppskattar man bekvämligheterna så mycket mer när man levt utan dem ett tag.
    Här fick vi bara svansen av Egon och klarade oss utan strömavbrott.

    Sköt om er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej han var lite för "yrand" ;) Det var verkligen tur att det inte var kallare! Brukar påminnas lite då och då här, det är inte fel att få känna på det primitiva livet. Skönt ändå att ni bara fick svansen! Det är smidigast :) Ha det bra ni också!

      Radera
  3. Ja så är det man blir liksom väldans bekväm nog.Men vilken tur att ni klarade er fint och att ni hade gasolkök.
    Vi var utan ström 3 timmar och mitt i matkokandet,vi har inte gasolkök så vi fick snällt bida vår tid.
    Pannlampan på huvet vid blöjbyt och en yoghurt och banan åt storebror så var det helt ok.
    vi skojade och sa att vi över oss inför sommaren och villa livet ute på ön MEN faktum är att där skulle man vara för där är ju aldrig nån ström så där klarar man sig bättre än hemma.å andra sidan har vi ju gasspis där så allt är på ett annat sätt liksom redan förberätt.

    nå bra att ni klarade er!
    ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Taskig tajming att bli utan mitt i kokandet! Fast ni löste ju allt bra! På villan klarar man sig bättre jo, man blir inte så överrumplad där :) Sköt om er!

      Radera