måndag 20 oktober 2014

Ö-land

I lördags blev det en spontantur till Kalmar. Och är man ändå i Kalmar måste man ju åka över Ölandsbron. Och har man kommit så långt kan man köra ner till öns södra udde. Barnen funderade över vilket land vi var i. Ö-land som inte såg ut som hemma utan mer som savannen. De såg i alla fall Sverige till och från under vägen (som aldrig tycktes ta slut) ner till naturum Ottenby och Långe Jan. Vi har varit dit för flera år sedan, men den här gången gick vi in till naturum och det gjorde verkligen resan värd. Jättefint och jätteroligt även för barnen, och pricken över i:et var nog sälarna som vi fick se när vi väl fick kikaren inställd på stenarna där de höll till. 










4 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt härlig resa. Långe Jan såg ståtlig ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är han fin! Långe Erik har vi inte sett ännu, dit upp får vi åka en annan gång :)

      Radera
  2. Oj vauv kan inget annat säga!Vi vill också till Öland!Vi var till Gotland för några år sedan (2009) och sa då nästa ö blir Öland och alvaret.Tyvärr blev följande ö Åland :)
    Men kanske en dag....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Joo, har ni väl kommit er över till Sverige är det ju bara Ölandsbron kvar ;) Åland har vi campat på när barnen var små och pojken ska till Gotland på klassresa i vår. Vi är lite avundsjuka vi andra ;)

      Radera